Over Judith van den Nieuwenhuijsen-Duits
Na mijn studie fiscaal recht ben ik ruim 21 jaar werkzaam geweest als belastingadviseur bij diverse belastingadvieskantoren. Toen ik na mijn studie als belastingadviseur startte, stond naar mijn idee de klant nog echt centraal. In de loop der jaren werd dit steeds minder. De klant stond steeds verder op de achtergrond en het werk werd steeds zakelijker. Ik had daar veel moeite mee. Uiteindelijk heb ik eind 2013 besloten mijn werk als belastingadviseur te beëindigen.

Nu heb ik altijd veel affiniteit gehad met de fiscale problemen die (kunnen) spelen bij echtscheidingen. Daarnaast vond ik het zonde om niets meer te doen met zo veel ervaring in het fiscaal recht. Langzaam ontstond dan ook het plan om een eigen kantoor te starten, dat volledig gericht is op en gespecialiseerd is in echtscheidingen. Op deze wijze kon ik er ook voor zorgen dat de persoonlijke kant van mijn werk weer op de voorgrond kwam.

Wat doe ik met die kennis?
Omdat ik mij volledig wilde specialiseren in echtscheidingen, ontstond de wens om nog meer opleidingen te volgen:

  • Register- en familiemediator
  • Register Financieel Echtscheidings Adviseur (RFEA) voor zowel particulieren als ondernemers
  • Jaarlijkse cursussen op financieel en fiscaal gebied, zodat de kennis actueel blijft
  • Inzicht in de beleving van scheidingen (o.a. met opstellingen)
  • Opleiding scheidingscoach
  • Mattenspelbegeleider voor ouders
  • Introductiedag van The Work van Byron Katie
  • EFT mediator staat op de wensenlijst en nog veel meer

Wat kan er beter?
Uit ervaring weet ik dat mensen zaken regelen en niet vaak weten wat de gevolgen precies zijn. Dit kan zich vertalen in de consequenties voor de portemonnee, maar ook op fiscaal gebied. Door een verkeerde vastlegging in het echtscheidingsconvenant, kunnen echt grote fiscale gevolgen optreden. Om hierin meer inzicht te verlenen is één van mijn expertise-gebieden.

Maatwerk of één methode?
Een scheidingsproces is altijd maatwerk. Ieder gezin is anders, iedere situatie is anders, de wensen zijn anders. Binnen de grenzen van de fiscale en juridische mogelijkheden, wordt per gezin bekeken op weke manier de wensen gerealiseerd kunnen worden, wat dit betekent in financieel opzicht en bovendien: duidelijkheid over de fiscale gevolgen. Op deze manier zijn er geen verrassingen achteraf. 

Wie ben ik?
Regelmatig hoor ik van cliënten dat zij mij als betrokken, rustig, geduldig en kundig ervaren. Het geeft hen rust te weten dat ook op financieel en fiscaal gebied alles goed geregeld wordt.

Ben ik alleen bezig met scheidingen?
Ja, mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan volledig uit werkzaamheden die met scheidingen samenhangen. Ik begeleid cliënten bij het volledige scheidingsproces, ik adviseer advocaten bij juridische procedures. Ik werk in opdracht van notarissen, accountants en andere professionals die met scheidingen te maken hebben. Af en toe wordt mijn input gevraagd bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden of een samenlevingsovereenkomst.

Mijn gezinssituatie
In 2007 ben ik getrouwd met mijn allerliefste Paul. We hebben geen kinderen. Onze hond Bobbie neemt een prominente plaats in binnen ons gezin. Met zijn lieve, maar eigenzinnige karakter hebben wij onze opvoedings-skills tot grote hoogte ontwikkeld!

Wat doe ik in mijn vrije tijd?
Wandelen met Bobbie, fietsen, lezen, koken, lekker eten en genieten met en van vrienden en familie.